Min jakt på bra recept med högt järninnehåll fortsätter. Och den här gången testade jag pannkakor, som Eco-dietista tipsdade om. Med den lilla modifikationen att jag inte använde något smör att steka i.
- 2 st Ägg (från frigående, svenska, höns)
- 90 g (1,5dl) Quinoamjöl
- 90 g Vetemjöl
- 5 dl Havremjölk
- En nypa salt
- Rapsolja
- Knäck äggen, vispa ihop dem
- Tillsätt ca 2,5dl mjölk, rör om
- Vispa i mjölet tills dess att det blandats ut väl och inte finns några klumpar
- Tillsätt resterande mängd mjölk och lägg i nypan med salt.
- Stek med rapsolja

Lite speciell smak, måste jag erkänna. Inte riktigt som "vanliga" pannkakor. Men med lite närproducerad honung som sötning på och lite färska bär så blev det toppen! Och så bara vetskapen om att det är nyttigt gör ju att man faktiskt kan äta någon extra...
gravid,
järnrik mat,
Kommentera